Томов: При избори на 26 март, може да има проблем с недостатъчна хартия за бюлетини

Ако изборите са на 26 март – ще има проблем, ако са на 2 април – няма да има неразрешим проблем. Това обяви пред Нова тв зам.-председателят на Централната избирателна комисия Цветозар Томов.

Опасенията са, че няма да има достатъчно хартия за бюлетини. „Времето до края на април би било нужно, за да се подготвят 30 хиляди ролки. Това е отговорът на печатницата към нас. За да проведем нормално изборите, можем да минем и с половината от това количество. Мисля, че на 26 март ще има проблем, на 2 април няма да има неразрешим проблем”, каза Томов.

Той обясни, че предстои Комисията да обсъди дали протоколът, който се възпроизвежда в машините за вот, да не бъде прилаган към целия набор от изборни документи. По думите на Томов такова решение не би противоречало на изборните правила.

Попитан дали е възможно да възникне проблем при предаването на изборните книжа в края на изборния ден, зам.-председателят на ЦИК заяви, че това не е невъзможно, но уточни: „Законодателят реши значително да повиши заплащането на труда и това ще са първите избори, в които заплащането на труда на секционните избирателни комисии ще е мотивиращо”. /БГНЕС

Тагове: