Томова е на крачка от основната схема на Ю Ес Оупън

Българската тенисистка Виктория Томова се доближи на една победа от второ поредно участие в основната схема на Откритото първенство на САЩ, след като записа втори пореден успех в квалификациите на турнира.

Виктория Томова.

Тази нощ 117-та в света Томова се наложи над бразилката Беатрис Хадад Мая с 4-6, 6-3, 6-2 в двубой от втория кръг на пресявките. Българката бе ефективна на посрещане и реализира шест пробива от седем възможности, за да стигне до обрат след два часа и 15 минути игра.

По този начин 12-та поставена Томова се класира за третия кръг, където ще срещне британката Хариет Дарт, номер 151 в света. Първият мач между двете е насрочен за трети на Корт 6 във Флъшинг Медоус и може да се очаква да започне след 21:00 часа българско време тази вечер.

Другата ни участничка в квалификациите Изабелла Шиникова отпадна на старта след загуба от американката Хана Ченг в три сета, а вчера първата ни ракета Цветана Пиронкова научи съперничката си в първия кръг на основната схема - рускинята Дария Касаткина. /БГНЕС