Томова е на победа от основната схема на АО, Кузманов отпадна във втори кръг

Виктория Томова се класира за третия и последен квалификационен кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис.

В мач от втория кръг първата ни ракета при дамите победи британката Кейти Суон в два сета след 6-0, 7-5. Българката беше безкомпромисна в първия сет, а във втория направи решителния пробив в заключителния 12-и гейм. За влизане в основната схема тя ще има за съперничка победителката от мача между румънките Мария Бара и Александра Игнатик.

Виктория Томова.

При мъжете, Димитър Кузманов приключи участието си в Откритото първенство на Австралия във втори кръг на квалификациите. След като на старта на пресявките вчера извоюва дебютната си победа в турнир от Големия шлем срещу германеца Даниел Мазур, днес втората ни ракета отстъпи пред друг представител на федералната република - Тобиас Камке, с 5-7, 4-6 за 1:45 ч.

Димитър Кузманов.

В откриващата част 28-годишният пловдивчанин поведе с ранен пробив и го затвърди за 3-0. При 5-3 Мико сервираше за сета, но допусна връщане на брейка, а в 11-ия гейм отново загуби подаването си и Камке поведе с 1-0 след 47 минути игра. За начало на втория сет двамата тенисисти си размениха четири поредни пробива, след което Кузманов задържа сервиса си за аванс от 3-2. В 9-ия гейм на втората част 35-годишният ветеран от Германия реализира нов брейк, след което успя да затвори двубоя, въпреки че българинът отрази първите му два мачбола.

В решаващия трети кръг от квалификациите за АО Камке ще срещне сънародника си Максимилиан Мартерер, който се справи с индиеца Праджнеш Гунесваран с 6-2, 7-6 (8). /БГНЕС