Томова влезе в основната схема на Ю Ес Оупън като „щастлива губеща“

Виктория Томова отстъпи пред Хариет Дарт (Великобритания) със 7-6 (1), 1-6, 3-6 в последния, трети кръг от квалификациите на Ю Ес Оупън, но въпреки това влезе в основната схема като „щастлива губеща".

Втората ни ракета ще започне участието си там срещу Лорън Дейвис, която е №97 в света. В основната схема е и Цветана Пиронкова, която пък ще стартира срещу 27-ата в световната ранглиста Даря Касаткина (Русия).

Томова започва срещу британката Лорън Дейвис.

Мачът снощи бе първи между Томова и Дарт. В него те си размениха по два пробива в първия сет, като Вики имаше още две възможности да направи пробив, но все пак се стигна до тайбрек. В него 26-годишната българка даде само една точка на британката и поведе.

Точно тогава обаче в Ню Йорк заваля дъжд и мачът бе прекратен задълго. След завръщането на корта Дарт бе по-активната и успя да направи общо 5 пробива в подаването на Томова и да спечели мача.

Статистиката сочи, че Томова е била по-стабилна на вкаран първи сервис (69% срещу 45% на британката), но Дарт е по-успешна при второ подаване (70% срещу 52%), също както и при спечелените точки на посрещане (49% срещу 41%). Голямата разлика е при оползотворените точки за пробив. Томова е успяла в 3 от 9 случая, докато Дарт в 7 от 15. /БГНЕС