Томпсън поведе Уориърс към успех над Пистънс

Голдън Стейт Уориърс надигра Детройт Пистънс със 102:86 у дома в поредна среща от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА).

Клей Томпсън (л).

Най-резултатен за „воините“ бе завърналият се наскоро Клей Томпсън, който завърши с 21 точки, като вкара три тройки и бе безгрешен от наказателната линия – 6/6. Гардът добави и три борби, четири асистенции и две кражби. Андрю Уигинс и Стеф Къри се отчетоха съответно с по 19 и 18 пункта за победата, а Джонатан Куминга записа дабъл-дабъл – 12 точки и 10 борби.

За Пистънс Родни МакГрудер приключи с 19 точки, а Хамиду Диало и Айзея Стюарт завършиха с дабъл-дабъли съответно 16 точки и 13 борби, и 14 пункта и 11 овладени топки, но усилията им бяха недостатъчни. Детройт е предпоследен на Изток с баланс 10-33, докато Голдън Стейт е втори в Западната конференция с 32-12. В следващите си мачове Пистънс гостуват на Сакраменто Кингс в сряда, докато Уориърс са домакини на Индиана Пейсърс ден по-късно.

В друг двубой, Минесота Тимбъруулвс удари Ню Йорк Никс със 112:110 като гост. Антъни Едуардс и Карл-Антъни Таунс комбинираха за 41 точки за успеха на „вълците“, докато Еван Фурние бе най-резултатен с 27 пункта за Никс. /БГНЕС