Топ 5 на най-добрите тенисистки на всички времена

В най-женския месец от годината решихме да ви запознаем с 5 дами, които се превърнаха в легенди в света на тениса.

Някой от тях, особено ако редовно гледате тенис на живо през различни онлайн платформи като тази със сигурност са ви познати, но други може да ви изненадат.

5. Крис Евърт

Родена през 1954 година във Форт Лодърдейл, Флорида, по време на състезателната си кариера Евърт има спечелени 157 титли и 18 турнира от Големия шлем.

По време на спортната си кариера (от 1972 до 1989 година), Крис Евърт не оставя на противничките си да си поемат глътка въздух по време на срещите.

Американката има изключително силен бекхенд, който изпълнява еднакво и с двете си ръце, което смазва противниците ѝ.

Начинът, по който играе ѝ спечелва прозвището “парен валяк”, а съперничеството между нея и друга легенда - Мартина Навратилова остава в историята на тениса като едно от най-вълнуващите.

4. Маргарет Корт

Състезателката родена през 1942 година в Албъри, Нов Южен Уелс, Австралия. Излиза на професионалния корт през 1960 година и по време на състезателната си кариера печели 192 титли и 24 турнира от Големия шлем.

Надарена със уникален тактически интелект и способност да се адаптира както към играта на противниците си, така и към всякакви повърхности на корта, Маргарет Корт напълно заслужено заема мястото си сред най-добрите в женския тенис.

Австралийката приключва с професионалния тенис през 1977 година.

3. Мартина Навратилова

Навратилова е една от емблематичните фигури в женския тенис през 80 - те години на миналия век.

Тенисистката е родена през 1956 година в Прага, Чехия и за времето си е най-изявената тенисистка от Източна Европа.

По време на състезателната си кариера Навратилова има спечелени 167 титли и 18 турнира от Големия шлем.

Чехкинята е силно агресивна на корта, невъзмутима и има страхотна техника на сервиз и воле. Тя е и единственият човек, който е успял да спечели всички турнири от Големия шлем, т. нар. “Супер шлем”.

Навратилова приключва професионалната си спортна кариера през 1994 година.

2. Щефи Граф

Дори и да не следите тенис на живо през онлайн платформи като тази, няма как да не сте чували за Щефи Граф.

Граф е родена през 1969 година в Баден - Вюртемберг, Германия. Състезава се професионално от 1982 до 1999 година, като по време на кариерата си има спечелени 107 титли и 22 турнира от Големия шлем.

МОК: Олимпиадата може да помогне за диалога и изграждането на мира

Стане ли дума за женски тенис, една от първите асоциации, които повечето почитатели на този спорт правят е именно с името на Щефи Граф.

И за това си има причина. Граф е бърза, силна и има изключително мощен форхенд, заради което на корта я наричат Fräulein Forehand ("Мис Форхенд") .

По време на активната си спортна кариера Щефи Граф успява да спечели почти всички възможни състезания и турнири.

Освен това печели най-много големи турнири в рамките на една и съща година и е единственият човек в историята на тениса, който печели “Златен Шлем” от Олимпийските игри.

1.Серина Уилямс

“Кралицата”, както наричат Серина Уилямс заема заслужено първото място в тази импровизирана класация и няма как да е иначе.

Състезателката е родена през 1981 година в Сагино, Мичиган (САЩ) и излиза на професионалния корт през 1995 година.

Към момента има спечелени 73 титли и 23 турнира от Големия шлем и сме сигурни, че има още какво да покаже.

Уилямс е изключителен играч от основната линия, има невероятно мощен форхенд и бекхенд и с двете ръце, и играта ѝ е построена върху самообладанието и контрола.

Освен многобройните успехи като сингъл състезател, Серина Уилямс е една от най-добрите тенисистки на двойки, където триумфира заедно със сестра си Винъс Уилямс. /БГНЕС

Категории:

Тагове: