Топ предприемачи разказват за успеха си в България

11 топ предприемачи, влизат в ролята на лектори, за да разкажат своята вдъхновяваща история за успеха си в България и какво ги е накарало да се върнат от чужбина и да останат тук.

19 от най-големите и отговорни работодатели пък отвориха щандове, за да се срещнат с близо 1000 регистрирали се да присъстват на безплатната конференция „Живот и кариера – Защо в България?“, организирана от платформата Bulgaria Wants You и да им разкажат за възможностите за кариерно развитие у нас, а някои от дошлите могат да намерят и новото си работно място, предаде репортер на БГНЕС.

Сред участниците във форума е икономистът Николай Василев според, който страната ни предлага много възможности за кариера, но има сериозен проблем с качеството на образованието. В ролята на лектор ще влезе и журналистът Ани Цолова, преподавателят доц. д-р Георги Бърдаров, IT специалистът Димитър Караиванов и предприемачите Дарин Маджаров, Геновева Христова, Иван Георгиев, Евгени Борисов и Светлин Наков.

Един от основателите на платформата Bulgaria Wants You Андрей Арнаудов заяви, че все повече българи се завръщат в родината отколкото заминават. Според него сега основната ни задача е да ги задържим и те да останат тук.

По думите на председателят на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев за създавания в София БВП на жител е 33 300 евро по паритет на покупателна способност, а в ЕС-27 той е средно 30 200, позовавайки се на данни на Евростат за 2020 г.

Най-мащабният работодателски форум продължава до 17 ч. в Sofia event centre. /БГНЕС