Топло и слънчево в събота, дъжд и по-ниски температури в неделя

Днес времето ще бъде слънчево, вятърът ще е слаб от югозапад. Ще бъде топло, с минимални температури между 5° и 10° и максимални между 22° и 27°, предаде репортер на БГНЕС.

През деня температурите ще достигат в София 22, по Черноморието 22-24, в северните райони 25-27, в южните до 25 градуса.

През нощта срещу неделя от запад ще започне увеличение на облачността, което бързо ще обхване цялата страна. В неделя преди обяд в Западна, а по-късно и в Централна и Източна България на много места ще има валежи, след обяд в отделни райони интензивни и значителни по количество, придружени с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. В западните райони дневните температури значително ще се понижат и ще бъдат около 10-12 градуса, а в източните ще са все още високи за първата половина от април около 19 градуса.

През нощта срещу понеделник валежите в цялата страна ще спрат, а в понеделник от запад на изток облачността бързо ще се разкъса и ще намалее до слънчево време. Ще е хладно, с максимални температури между 10° и 15°. През следващите дни времето ще е предимно слънчево. Във вторник ще е почти тихо, а в сряда и четвъртък ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури ще са близки до 0°, а дневните ще се повишават и в края на периода максималните ще са около 20°. /БГНЕС