Топло време, но с превалявания следобед

Днес слаби превалявани от дъжд се очакват на места в Северна България, предимно във Великотърновско във вечерните часове, предаде репортер на БГНЕС.

В събота над страната ще бъде топло, но следобед се очакват краткотрайни превалявани и гръмотевици в Централна и Източна България. Температурите ще бъдат между 25 и 31 градуса. За София около 28 градуса.

В неделя отново се очакват превалявания на места в Югозападна и Източна България. Промяна в температурите ще има с 1-2 градуса нагоре и те ще бъдат между 27 и 32 градуса, за София около 30 градуса.

Новата седмица ще започне отново с топло лятно време. В следобедните часове отново се очакват краткотрайни валежи и гръмотевици, предимно в северните райони. Температурите ще бъдат между 29 и 33 градуса. Във вторник отново следобяд ще има валежи с гръмотевици на места предимно в Северна и Западна България. Температурите остават без промяна. В сряда следобед превалявания ще има предимно в Западна България, а в четвъртък валежи не се очакват. В петък и събота превалявания ще има на повече места в следобедните часове, температурите остават летни. В неделя ще има краткотрайни валежи в северните райони. /БГНЕС