Топузаков: Ако спечелим баража утре, ще постигнем целта минимум

Ако спечелим баража утре, ще постигнем целта минимум. Това заяви старши треньорът на Левски Елин Топузаков на днешната си пресконференция преди утрешното домакинство на Арда в бараж за място в Европа догодина, предаде репортер на БГНЕС. Решителната битка, която ще определи последния евроучастник от България, е утре, 11 юни, от 19:00 часа на стадион "Георги Аспарухов" в столицата.


Наставникът на "сините" изрази надежда, че отборът ще покаже далеч по-добро лице в сравнение с Вечното дерби срещу ЦСКА, загубено с 0:2. "Контузени имаме - те са, ясни трайноконтузените като Билал Бари и Хосе Кордоба. Преди мача с ЦСКА и Роналдо влезе в лазарета, най-вероятно няма да може да участва в утрешния мач. Всеки един мач може да донесе негативи и позитиви, важното е какво ще покажем ние, надявам се да е доста по-добро от това, което беше преди три дни. Не мисля, че загубихме справедливо, поне доколкото се отнася за мача в Разград - с играта и поведението си сами загубихме Вечното дерби, не толкова заради индивидуалните грешки, които направихме - когато допуснеш гол, а след това и втори във Вечно дерби, е трудно да обърнеш резултата, според мен, в наши дни", започна той.

"Футболистите имат настроение във всяка тренировка, но това не гарантира и не показва дали ще се представим добре по време на мача и това, което се изисква от тях на терена. Ние работим в тази насока. Тези две загуби няма да са нито първите, нито последните. Трябва да осъзнаят важността на утрешния мач. Най-важното е да покажем хъс, борбеност и себераздаване за отбора. Мисля, че го осъзнават, защото ние в разговори сме си коментирали. Този мач, този бараж осмисля сезона - това е едногодишен труд на тези футболисти и отбор. В тези 90 минути трябва да докажат, че заслужават да са в Европа. Надявам се да го въплатят на терена", каза още Топчо и продължи по адрес на съперника: "Само две изречения за Арда, все пак съм работил в началото на проекта Арда. Само добри думи за Арда като клуб, за Кърджали като град. Доста футболисти, които са минали през Левски, са там в момента. Имам нужния респект, но е важно да ги пречупим на нашия стадион, с нашата публика".

"На терена изпъкват характерите, борбеността, хладнокръвието в определени моменти, които могат да решат мача или да наклонят везните в една или друга насока. Пълна концентрация, за да докажем, че заслужаваме да играем в Европа. Да, ежедневно говорим - те са умни момчета и се надявам, че са разбрали за важността на двубоя, който предстои утре. Във футбола има добри и лоши моменти. Може би допуснахме грешни стъпки и загубихме точки. Може би мачът в сряда беше единственият, в който Левски не се представи по начина, по който ми се иска. Надявам се да сме го коригирали след разговорите с футболистите - днес е нужна физика. Не участваш ли в двете фази на играта, си обречен".

Топузаков призна, че отборът тренира дузпи, като отново каза, че няма да е напълно удовлетворен и щастлив при победа утре, тъй като иска да вижда Левски в борбата за титлата. "Не ми се иска да си го помислям, но това влиза в играта - не изключваме вариант, в който да не сме подготвени, но при всички положения няма да искаме да се достига до дузпи. Има хора, които практикуват тези наказателни удари. Трудно ми е да отговоря за целия сезон - по наложителност заместих Станимир Стоилов и довършвам сезона. Отборът показа доста добри игри, отстрани ПАОК. Този отбор е достатъчно млад и перспективен да се развива още повече. Българските футболисти, а и чужденците, има накъде да се развиват още. Моето лично усещане - дори и да спечелим баража, аз няма да съм напълно удовлетворен и щастлив. Мисля, че на Левски му приляга да се бори за титлата. Ако спечелим утре, ще постигнем целта минимум, но Левски трябва винаги да се бори за първото място", завърши той. /БГНЕС