Топузаков: Ботев е един от петте топ отбора в България, очаквам страхотна атмосфера

Ботев е един от петте топ отбора в България, очаквам страхотна атмосфера. Това заяви старши треньорът на Левски Елин Топузаков на днешната си пресконференция преди гостуването на „сините“ на Ботев Пд, предаде репортер на БГНЕС. Утре вечер от 20:00 часа „канарчетата“ се завръщат на „Колежа“ с двубой срещу столичния гранд, а трибуните ще бъдат препълнени.


„Не вярвам, че ще бъде коз за Левски. И двата отбора ще бъдат пределно мобилизирани, един футболен празник на пълен стадион. Ако изключим напрежението в двата отбора, се надявам да стане един футболен празник и да видим футболни достойнства. Амбицията на домакините е очаквана, трябва да отговорим със същата агресия и битка. Вече футболните качества ще наклонят везните в една или друга посока“, започна Топчо.

Бившият футболист на „сините“ бе категоричен, че отборът трябва да извлече максимума от мачовете си до края на сезона в Първа лига, а да не гледа към двубоите за Купата на страната, които могат да се отразят на това кои тимове ще играят на бараж за място в евротурнирите. „Ако се върнем седмица назад, съжалявахме, че пропуснахме победата срещу ЦСКА във Вечното дерби – тази победа с Берое не я определям като изстрадана, а като заслужена. В крайна сметка, всяка една победа носи самочувствие и увереност във футболистите, това е сигурно. Не мисля, защото всеки един футболист в Левски знае, че трябва да играе всеки един мач за победа. Зависим от резултатите в Купата, но за нас е важно всеки мач да трупаме по три точки. Винаги сме се стремяли към най-високото място, ще направим максимума, без значение от това, което ще се случи за Купата“.

„Наясно съм, не мисля, че един треньор трябва да има колебания да началния съдийски сигнал на всеки един мач. Със сигурност не трябва да променяме това, че не допускаме голове, защото това ни носи успехи. В предни позиции винаги имаме резерви – достигаме до положения или полуположения. Отборите, срещу които се изправяме, също ни противодействат по най-добрия начин. Трябва да сме по-концентрирани пред гола, а не толкова припряни. В момента изпълнявам длъжността старши треньор и гледам спортно-техническата част. Когато става въпрос за финанси, не е моят ресор“.

Топузаков добави, че Ботев е един от петте топ отбора в България и че на „жълто-черните“ им приляга да се завърнат на стадион „Христо Ботев“ в мач срещу тях. „Мисля, че Ботев е един от петте топ отбора в България, с традиции и голяма маса привърженици, те могат да създадат страхотна атмосфера. За нас това трябва да е още по-голям стимул, без значение, че приоритетно стадионът ще бъде пълен с фенове на Ботев. Мен не ме ласкае, може би така са се стекли обстоятелствата. Ботев – Левски през годините е бил ключов мач и пораждащ интерес у привържениците. Наистина срещу отбора на Левски мисля, че приляга да открият новия си стадион“, завърши наставникът на „сините“. /БГНЕС

Категории: