Топузаков: Нормално е ръководството да обсъжда и други варианти за треньор

Нормално е ръководството да обсъжда и други варианти за треньор. Това заяви наставникът на Левски Елин Топузаков на днешната си пресконференция преди утрешното гостуване на ЦСКА 1948 в откриващия мач на "сините" от плейофите в първата шестица на родното първенство, предаде репортер на БГНЕС.


Бившият играч на столичани сподели, че освен Хосе Кордоба, няма проблеми с контузени или наказани футболисти. "Да, състоянието на Кордоба е все още такова, че не му позволява да вземе участие в мача. Нямаме други проблеми с контузени или наказани футболисти. Не, не мисля, че е по-спокойно. В Левски винаги има напрежение и трябва да играем под натиск, най-малкото не сме сигурни за това четвърто място. При така стеклото се развитие в Купата на България, и четвъртото място дава право на участие. Ние се стремим към победи и да завършим на трето или четвърто място", започна той, като добави, че въпреки класирането на ЦСКА 1948 на финала за Купата, Левски трябва да играе силно, за да си гарантира 3-о или 4-о място в крайното подреждане, което ще им даде и възможност да се борят за място в евротурнирите.

Топчо се изказа ласкаво и за колегата си начело на "армейците" Тодор Янчев. "Първо, само респект за Тошко Янчев не само като легенда, мисля, че добре работи и като треньор. Надявам се, че двата отбора ще играят по-открито, защото победата е важна и за двата тима, и да има голове. Надявам се да оползотворим нашите положения, пак казвам, че се надявам победата да е в наши ръце. Левски ще се стреми винаги да гони най-високото възможно - на теория, през този сезон това е третото място. Ние не сме отказали, със сигурност ще се опитаме да покажем най-доброто от себе си и да бъдем по-продуктивни в предни позиции, за да реализираме положенията, които създаваме".

Топузаков коментира и интервюто на Наско Сираков през седмицата, в което мажоритарният собственик на "сините" говори за треньорския пост и това как от ръководството се обмислят варианти за нов наставник - нещо, което не притеснява временния треньор на клуба. "От ден първи, когато се случиха събитията в нашия клуб и аз приех поканата да стана старши треньор, това беше ясно и уточнено, според зависи от резултатите и целите, които постигнем, тогава ще седнем с ръководството да обсъдим бъдещето ми. В сериозен и с традиции клуб като Левски е нормално да се обсъжда треньорският пост - нормално е ръководството да има други варианти, които обсъжда. Това не ме притеснява, от ден първи съм дошъл с идеята да помогна на Левски. Доколко ще постигнем целите си в края на сезона, това ще повлияе и на решението на ръководството. Ежедневно се срещам с г-н Сираков, да, говорим за формулата и за отделните футболисти. Нормални разговори за спортно-техническата част между треньор и собственик", завърши той. /БГНЕС