Топузаков: Важно е клубът да си постигне целите, а не моето бъдеще

"Няколко пъти споменавах, че моето бъдеще не е важно. Целта е клубът да си постигне целите - защото това е важно и за финансовото спокойствие на всички. Нека свършим работа, тогава вече ръководството ще има думата", коментира треньорът на Левски Елин Топузаков на пресконференция преди утрешния двубой с Черно море на "Герена". Към този момент за нов наставник на “сините” се спрягат редица сръбски специалисти, а фаворит е Саво Милошевич.


"Щабът и ръководството осъзнаваме важността на мача с Черно море, но искам да предпазя футболистите да не прегорят и да покажат това, което могат, за да се поздравим с успех накрая. Спрямо тяхната мотивация трябва да работим малко по-внимателно, за да не отидем в другата крайност“, отбеляза треньорът. "Сините" са на 4-о място и не трябва да го изпускат, ако искат да играят в Европа. Варненци са 5-и и отсъствие от европейските турнири ще бъде неприятен край за един доста положителен за тях сезон.

„Този мач (с Черно море в Търново) е доста назад във времето, не мисля, че има някаква важност или тежест за утрешния двубой. Съвсем друг мач предстои. Футболистите са в съвсем друга форма. Утре всичко зависи изцяло от концентрацията, надиграването, агресивността и футболните аргументи,“, продължи той.

„Нямаме нови контузии, всички са на линия. Зависи от нас треньорския щаб кои ще започнат. Изключение са трайно контузените. Нямаме проблем откъм състава за утре“, разкри треньорът.

„Съжаляваме за много мачове, в които изпуснахме да вземем точка или три. Това вече наистина е история. Дали първият мач с ЦСКА, дали с ЦСКА 1948, дори гостуването в Пловдив на Локомотив... навсякъде изпуснахме точки. В крайна сметка е важно да победим утре, за да задържим дистанция пред преследвачите. Ако се отвори възможност, ще атакуваме и по-горно място. Важно е да постигнем участие в Европа, без значение дали през трето или четвърто място“, сподели Топузаков.

В кръга на шегата - прекарваме повече време в един конкретен хотел в Пловдив, отколкото сме били домакини на "Герена". Разчитаме страшно много на нашите привърженици, които ни дават импулс в играта. Вярвам, че ще ни бъдат 12-ия играч, за да постигнем утре така важната победа“, каза наставникът на „сините".

""Едва ли бих отличил някой конкретно, а доста повече от един. Черно море е сериозен отбор с доста аргументи, с много сериозен треньор като Илиан Илиев. Имат стил, имат много опитни играчи, част от тях са минали и през Левски. Респект към тях като клуб и като отбор, но ние сме по-класни. И трябва да го докажем на терена, а не само на приказки. Няма да е лесно, ще ни трябва и доста шанс"., смята Елин Топузаков.

Преди време той говори, че вече вижда пламък в очите на футболистите, което го прави оптимист. И няколко седмици по-късно това не се е променило: "Да, във всекидневната ми работа се усещаме все по-добре с футболистите. Свикнаха с някои малки неща, които вкарахме в играта. Но представянето им зависи изцяло от тяхната мотивация. Но наистина виждам този пламък. Важно е, когато с поведението си показваш, че искаш да спечелиш даден мач". /БГНЕС