Тошко Йорданов: ПП и ДБ са по-брутални от ГЕРБ

"Има такъв народ" (ИТН) се регистрира в Централната избирателна комисия (ЦИК) за участие в местните избори, предаде репортер на БГНЕС.


Партията е събрала точно 4800 подписа.

Тошко Йорданов отбеляза, че хората трябва за променят нещата. "Партиите могат да тръгнат с всякакви амбиции, но всъщност решават хората", каза той и добави, че е убеден, че ИТН ще се представи добре, като подчерта, че това са първите местни избори, на които се явяват, и от тази гледна точка са освободени от всякакви очаквания.

"Да му мислят ПП, които са водеща политическа партия и те трябва да печелят задължително кметове и общински съветници", допълни Йорданов.

Кандидатите на ИТН са "хора, които ще свършат работа", като Йорданов посочи, че приоритетите във всеки град са различни.

Той е категоричен, че навсякъде трябва да се направи ревизия на предишното управление, защото "кражбите и полумафиотските връзки, които има кметове и фирми, които изпълняват обществените поръчки, са публична тайна". Йорданов заяви, че има време да се види къде ще имат кандидати за кметове в страната.

На въпроса на БГНЕС как ще коментира пререканията между президента и управляващите във връзка със службите, той отговори: "В случая вие ми задавате въпрос, на който знаете отговора. Т.нар. управляващи на тяхното т.нар. национално събрание в прав текст заявиха как ще трябва да овладеят службите законно или незаконно, за да имат собствено МВР за тези местни избори."

Йорданов продължи: "Всеки нормален човек, бил той президентът, аз или вие, би трябвало да сте възмутени от това, което те казаха, и от това, което те, всъщност, изпълняват. Същите трябваше да са абонати на прокуратурата, но прокуратурата е част от коалиционния им партньор, който ги дундурка."

Той е категоричен, че "ПП и ДБ са по-брутални от ГЕРБ". "Гнусният запис с нагло заявеното желание за промяна, законна и незаконна, както каза Асен Василев, на всякакви държавни служители и контролни органи, се изпълнява", каза още Йорданов. /БГНЕС