Тошко Йорданов: ПП изгориха всички мостове

"Продължаваме промяната" изгориха всички мостове за разговори с "Има такъв народ", коментира председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов пред БНТ. По негови думи предложението Асен Василев да бъде оглави нов кабинет обезмисля всякакви разговори.

"Изчегъртването на ГЕРБ не се случи и вина за това носим и ние. В крайна сметка всички контролни органи, всички репресивни министерства, които трябваше да се занимават с изчегъртването за 6 месеца нищо не свършиха", посочи още Йорданов. Според него Кирил Петков не се различава по нищо от Бойко Борисов, като използва репресивните органи срещу политическите си опоненти. "Трябваше да се опитам по-рано да бия тъпана, че не вървят работата в тази коалиция, защото тя скърца от януари-февруари", коментира той.

Съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов пък изрази мнение, че мандатът на "Продължаваме промяната" да не бъде изпълнен. На този етап продължаваме да разговаряме, очакваме всеки, който иска да окаже подкрепа да правителство, да разговаря с нас. В 17 ч. ще разберете повече - това заяви на влизане в парламента председателят на групата на "Продължаваме промяната" в Народното събрание Андрей Гюров.

Президентът Румен Радев ще приеме в 17:00 ч. на "Дондуков" 2 номинирания за министър-председател Асен Василев. /БГНЕС