Тошко Йорданов: Прокуратурата отново замете случай

За пореден път прокуратурата замита случай. Случаят с ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова е идентичен със случая „седемте джуджета”. При съмнения за престъпления прокуратурата би трябвало да се задейства, а тук тя отказва.

Това коментира Тошко Йорданов от „Има такъв народ” пред Нова телевизия. Според него трябва да има промяна в прокуратурата, за да може да разберем какво се случва.

В момента имаме прокуратура като военна организация, допълни Йорданов.

„Бойко и каскета са мафия – това е общественото мнение, няма доверие. Нарушен е общественият договор. Главният прокурор може да контролира или спре всяко едно разследване”, каза още Йорданов.

По повод многото различия между партиите от мнозинството, председателят на ПГ на „Има такъв народ” каза, че коалицията има коалиционно споразумение, което е базата, на която тя съществува.

Нормално е различните политически партии да имат различни мнения по отделни теми. Щом нищо не е нарушено по договора, коалицията е стабилна, допълни Йорданов, визирайки темата с обявяването на форсмажорни обстоятелства например.

По думите му, пълна глупост е да се говори за нови парламентарни мнозинства.

Йорданов уточни, че в коалиционното споразумение няма договорка за обща кандидатура за управител на Българска народна банка, след като срокът за внасяне на кандидатури изтече в началото на месеца без нито една подадена номинация.

Извън всички спекулации, Любомир Каримански е изключителен финансист, изнесе два бюджета на държавата и покрива всички изисквания, коментира Йорданов по повод предложението на ИТН.

Относно войната в Украйна и днешната визита на американския министър на отбраната в София, Йорданов каза: Не мисля, че ще се стигне до там България да предостави директно оръжие на Украйна. /БГНЕС