Тошко Йорданов: Ще бъдем предвидими и лоялни партньори, ако и другите са такива

"Има такъв народ" вече доказа себе си като част от промяната в България. Много български граждани виждат във вас една нова и откровена политика, която назовава ясно проблемите и не ги замита под килима. Надявам се, че вече имате ясна представа за едно ново управление и имате готовност да допринесете активно за решаване на проблемите.

С тези думи президентът Румен Радев се обърна към представителите на ИТН във втория ден на третия цикъл политически консултации за съставяне на редовно правителство, предаде репортер на БГНЕС.

Вашето участие в тези консултации е важно, обърна се Радев към представителите на „Има такъв народ”.

Ден 1 от третия цикъл консултации: На България ѝ трябва работещ НС и редовен кабинет

Предизвикателствата в момента са доста по-големи, отколкото преди. Ние ще продължим да бъдем такива, каквито сме. Ще бъдем предвидими и лоялни партньори, ако разбира се останалите парламентарни сили, с които водим разговори, също са такива, заяви от своя страна Тошко Йорданов.

По думите му моделът ГЕРБ и ДПС все още не е разграден. Надявам се да постигнем необходимите компромиси, да уточним необходимите цели и страната да започне да се нормализира, подчерта той.

Веднага след приключване на консултации пред медиите кратко изявление направи Любомир Каримански от "Има такъв народ".

Днес ще имаме среща и на ПГ, и на експертите и ще прецизираме споразумението. Държим да видим какво ще бъде окончателното споразумение, как ще бъдат разпределени министерствата, каза той без да отговаря на въпроса кои министерства ще бъдат под управлението на ИТН.

Червената линия, която ИТН не би пресякла, е линията на почтеност, на коректност и на единни стандарти и когато се каже, че се избира отбор клас „А”, то да бъдат положени на масата онези CV-та, които са от клас „А”, заяви Каримански и посочи, че неговата партия ще предложи именно такива хора.

Силно се надявам правителството да има 4-годишен мандат. Ние искаме да внесем спокойствие в България, каза още той.

Отговорът на въпроса за 15-процентното съкращение в държавната администрация според Каримански ще дойде след анализ. /БГНЕС