Тошко Йорданов: Василев не е такъв брутален лъжец, какъвто е Петков

Асен Василев не е такъв брутален лъжец, какъвто е Кирил Петков. Василев не е добър финансов министър, но поне си държи на думата. Това заяви по бТВ председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

Той определи като просташко поведението на „Продължаваме промяната“, които не отидоха на днешните консултации при държавния глава.

„Естествено, че утре ще отидем на консултации. Това е нормална процедура. Никой досега в най-новата ни история не си е позволявал да не отиде. Никой не си е позволявал такова просташко поведение“, заяви Йорданов, имайки предвид стореното от партията на Петков.

Според Йорданов е все по-малко вероятно в този парламент да се сформира работеща коалиция и причината за това е поведението на ПП.

„Като гледам поведението на ПП, е все по-малко вероятно да има правителство“, каза той и подчерта, че е време да се сложи точка на „абсурдните спекулации“, че ще има коалиция или правителство, в което ИТН ще бъдат заедно с ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“. Като мотив за такова управление се сочеше гласуването на вот на недоверие на кабинета „Петков“ от всички тези партии в сряда.

Тошко Йорданов сподели, че има ужасни впечатление от Кирил Петков, който само за 6 месеца „се е влюбил във властта“. Помолен да сравни Петков и Василев, той каза: „Асен Василев не е такъв брутален лъжец, какъвто е Кирил Петков. Василев не е добър финансов министър, но поне си държи на думата“.

Председателят на ПГ на ИТН отрече Слави Трифонов да го е контролирал по телефона.

„Много пъти председателят на НС е изпадал в унизителното положение да чака Лена Бориславова да му се обади какво да прави“, каза Йорданов, имайки предвид сваления Никола Минчев. /БГНЕС