Тотнъм без точен удар в дебюта на Конте във Висшата лига

Евертън и Тотнъм не излъчиха победител след нулево равенство в двубой от 11-ия кръг на английската Висша лига, игран на „Гудисън Парк“.

Срещата бе официален дебют в Лигата за новия мениджър на „шпорите“ Антонио Конте, който спечели първия си мач начело на лондончани при домакинството на Витес Арнем с 3:2 в Лигата на конференциите. В днешния сблъсък в Ливърпул обаче тимът от северен Лондон продължи да изпитва големи затруднения, като във втори пореден мач не успя да регистрира точен удар по посока противниковата врата в рамките на 90-те минути. Това се случи и при загубата от Манчестър Юнайтед с 0:3, след която Нуно Ешпирито Санто бе освободен от поста си. В хода на мача ВАР се намеси и промени решение за дузпа за Евертън за нарушение на Юго Лорис срещу Ричарлисон.

Антонио Конте.

Това бе първо равенство за „шпорите“ от началото на сезона в Премиършип, като съставът е на девета позиция с 16 точки. Евертън, който в края на двубоя остана в намален състав след директен червен картон за Мейсън Холгейт, също продължава да бъде в негативно състояние след петия пореден мач без победа в Лигата, заемайки 11-а позиция с 15 точки. В следващия кръг „карамелите“ гостуват на шампиона Манчестър Сити, докато Тотнъм приема Лийдс.

В другите два мача от неделната следобедна програма, Арсенал продължи с добрите изяви и взе минимален успех над Уотфорд с 1:0. Точен за „топчиите“ в мач номер 100 на Микел Артета начело на тима бе намиращият се в силна форма Емил Смит-Роу. Преди гола на полузащитника, Пиер-Емерик Обамеянг изпусна дузпа за домакините. Лийдс и Лестър поделиха точките след равенство 1:1 на „Еланд Роуд“. Рафиня откри за домакините, преди малко по-късно Харви Барнс да донесе точката за „лисиците“. /БГНЕС