Тотнъм изравни Сити на върха след 13-минутен хеттрик на Сон от пейката

Тотнъм разби Лестър с 6:2 у дома в мач от осмия кръг на английската Висша лига. В северен Лондон „лисиците“ бяха равностойни на своите домакини, но след почивката възпитаниците на Антонио Конте разпиляха съперника и вкарача четири безответни гола.

Срещата стартира по отличен начин за гостите, които поведоха още в шестата минута след точно реализирана дузпа от Юри Тилеманс. 120 секунди по-късно обаче Хари Кейн засече с глава центриране на далечната греда на Деян Кулушевски, за да възстанови паритета. Скоро след това Ерик Дайър оформи пълния обрат след нов гол от статична ситуация. Лестър обаче показваше добри неща на терена и бе възнаграден за усилията си в края на полувремето, когато Джеймс Мадисън засече по ефектен начин подаване на Тимоти Кастан.

Хюн Мин Сон вкара хеттрик за 13 минути в мрежата на "лисиците".

Втората част обаче започна с първия гол на Родриго Бентанкур с екипа на лондончани. Оттам-насетне на терена имаше само един отбор и това бе Тотнъм. Оставеният на резервната скамейка Хюн Мин Сон се появи на терена след около час игра на мястото на Ричарлисон и само в рамките на 13 минути изригна със страхотен хеттрик, отбелязвайки първите си попадения през новата кампания в Премиършип.

Така Тотнъм изравни шампиона Манчестър Сити на върха в класирането – и двата състава, които трябваше да играят един срещу друг в миналия кръг, отложен заради смъртта на Кралицата, са с по 17 пункта. „Гражданите“ са на първо място заради по-добрата си голова разлика. Лестър е на дъното на класирането с едва една точка след шестата си поредна загуба, като столът на мениджъра Брендан Роджърс е сериозно разклатен. В следващия кръг след паузата за националните отбори „лисиците“ приемат новака Нотингам Форест, докато „шпорите“ гостуват на Арсенал в поредното издание на дербито на северен Лондон.

По-рано, Нюкасъл и Борнемут направиха равенство 1:1 на „Сейнт Джеймсис Парк“. Филип Билинг откри за „черешките“ в 62-та минута, а пет по-късно Александър Исак донесе точката на „свраките“ след точно изпълнена дузпа. /БГНЕС