Тотнъм се справи с Фулъм, Кейн изравни стар рекорд

Отборът на Тотнъм се доближи на три точки от топ 4 в класирането на Висшата лига, след като победи Фулъм с 1:0 като гост в последен мач от 21-ия кръг на първенството. На 'Крейвън Котидж" единствения гол в двубоя отбеляза звездата на "шпорите" Хари Кейн в добавеното време на първата част. Английският национал се разписа с точен изстрел от границата на наказателното поле след подаване на Хюн Мин Сон.

Кейн вече има 266 гола за Тотнъм

Домакините имаха своите шансове да изравнят, но не се възползваха от тях и по този начин записаха втора поредна загуба в Лигата. От своя страна тимът на Антонио Конте се върна на победния път след последователните поражения от Арсенал и Манчестър Сити. Тотнъм вече има 36 точки, три по-малко от четвъртия Манчестър Юнайтед, който е изиграл мач по-малко. Фулъм заема седма позиция в класирането с актив от 31 точки.

За Хари Кейн това бе гол номер 266 с екипа на Тотнъм, с което той изравни легендарния Джими Грийвс на върха в голмайсторската листа на клуба.

Рекордът на Джийвс стоеше непокътнат повече от половин век, но Кейн ще има възможност да излезе начело в класацията в следващия мач на Тотнъм. 29-годишният футболист има нужда от още само едно попадение, за да стане третият играч в историята на Висшата лига, достигнал кота 200. До момента това са постигали единствено Алан Шиърър (260) и Уейн Рууни (208). От своя страна Грийвс е футболистът с най-много голове в историята на английския елит - 357.

След срещата Кейн разкри, че е играл болен срещу Фулъм. "Миналата нощ бе тежка, ставах през два часа. Някакъв вирус или грип. Имам три деца, но утре имам почивен ден. Не мислех за рекорда, но това бе много важна победа за нас, особено след последните два мача", коментира Кейн след срещата. /БГНЕС