Тотнъм стигна до елиминациите в Шампионска лига след обрат в Марсилия

Тотнъм се класира за осминафиналната фаза на турнира Шампионска лига, след като обърна Марсилия с 2:1 като гост. На „Велодром“ във френския пристанищен град „шпорите“ имаха нужда от една точка, за да завършат сред първите два тима в група D, но в крайна сметка си тръгнаха с три и спечелиха групата си.

Пиер-Емил Хьойберг (ц) и Хари Кейн (д) комбинираха за победния гол на "шпорите".

Двубоят не започна обаче по най-добрия начин за селекцията на Антонио Конте, чийто тим игра по-слабо от съперника до почивката и изостана в резултата след гол в добавеното време на първата част от Шансел Мбемба. След паузата домакините продължиха да държат повече топката, но първо бяха попарени от изравнителен гол на Клеман Ленгле, а след това допуснаха и пълен обрат в последните секунди, когато Пиер-Емил Хьойберг преодоля Пау Лопес със страхотен изстрел. Така Тотнъм завърши на първо място в групата с 11 точки, с една повече от втория Айнтрахт Франкфурт. Германците осъществиха на свой ред пълен обрат при гостуването на Спортинг Лисабон и пратиха португалците в Лига Европа, докато Марсилия се прости с участието си в евротурнирите този сезон и ще се концентрира върху изявите на домашната сцена.

В група В, Порто изхвърли Атлетико Мадрид от Европа след успех с 2:1 у дома и спечели групата с една точка повече от втория Брюж, който направи нулево равенство при визитата си на Байер Леверкузен. В група А, Ливърпул спря серията на Наполи от 27 поредни мача без поражение във всички турнири след победа с 2:0 на „Анфийлд“. Точни за мърсисайдци в края бяха Мохамед Салах и Дарвин Нунес. Успехът на домакините обаче бе недостатъчен да измести неаполитанци от върха в групата заради убедителното 4:1 на италианска земя по-рано в турнира. Аякс ще играе в Лига Европа, след като нанесе шесто последователно поражение на Рейнджърс след 3:1 в Глазгоу.

Мохамед Салах бележи първия гол във вратата на Наполи при успеха с 2:0.

В група С мачовете бяха с протоколен характер, като Байерн Мюнхен надви Интер с 2:0 у дома за шести последователен успех. „Нерадзурите“ също продължават напред в надпреварата, докато Барселона се сбогува с Шампионска лига след победа над Виктория Пилзен с 4:2 в Чехия. Каталунците ще играят в Лига Европа.

Всички резултати от вчера:

Група А:

Ливърпул – Наполи 2:0

Рейнджърс – Аякс 1:3

Група В:

Байер Леверкузен – Брюж 0:0

Порто – Атлетико Мадрид 2:1

Група С:

Байерн Мюнхен – Интер 2:0

Виктория Пилзен – Барселона 2:4

Група D:

Марсилия – Тотнъм 1:2

Спортинг Лисабон – Айнтрахт Франкфурт 1:2. /БГНЕС