Тотнъм удари по мечтите на Ливърпул за титлата

Тотнъм нанесе теgък удар по амбициите на Ливърпул за титлата в Англия. "Шпортие" спяха победния ход на "червените" и си тръгна с точка от "Анфийлд". Срещата от 36-ия кръг на Висшата лига завърши 1:1.

Двубоят започна с натиск на домакините, а най-чистата им възможност за гол през първото полувреме дойде в 39-ата минута, когато Върджил ван Дайк стреля с глава след центриране от ъглов удар, но топката се отби от напречната греда. Три минути по-късно Тотнъм показа колко опасен може да бъде на контраатака. Хюн Мин Сон комбинира с Пиер Емил Хьойберг, чийто удар от дистанция обаче срещна страничния стълб на вратата, пазена от Алисон.

След почивката ситуацията на терена не се промени значително, но "шпорите" дочакаха своя миг в 56-та минута, когато отлична триходова комбинация между Хари Кейн, Емерсон Роял и Сон бе завършена от последния, за да излязат гостите напред в резултата.

Авансът на лондончани оцеля до 74-та минута, когато Луис Диас стреля от дистанция, а след рикошет в крака на Бентакур топката влетя във вратата на Юго Лорис за 1:1.

В оставащото време играчите на Юрген Клоп се опитаха всячески да стигнат до победата, но нов гол така и не падна и по този начин двубоят завърши без победител.

Така "червените" се изравниха по точки с Манчестър Сити и оглавиха класирането заради по-добрата си голова разлика. "Гражданите" обаче са с мач по-малко. Днес те приемат Нюкасъл и при победа моган увеличат аванса си на три точки. Тотнъм се доближи на точка от четвъртия Арсенал, на който му предстои мач с Лийдс. /БГНЕС