Тотнъм уволни Нуно Санто след загубата от Юнайтед

Нуно Ешпирито Санто напусна поста мениджър на Тотнъм след едва четири месеца начело на „шпорите“.

Португалският наставник, който напусна друг тим от Висшата лига – Уулвърхемптън, в края на миналия сезон, пристигна в редиците на лондончани през лятото след дълго търсене на заместник на уволнения през април Жозе Моуриньо. Независимо че стартира с три победи в първите си четири срещи в Лигата, печелейки и наградата за Мениджър на месец август и извеждайки отбора до четвъртфиналите за Купата на Лигата, серия от разочароващи представяния и резултати в последните седмици разклатиха сериозно стола му.

Нуно Ешпирито Санто.

Знам колко много Нуно и неговият треньорски щаб искаха да успеят и съжалявам, че трябваше да вземем това решение. Нуно е истински джентълмен и винаги ще е добре дошъл тук. Трябва да благодарим на него и треньорския му щаб и да им пожелаем всичко най-добро в бъдеще“, сподели в клубно изявление спортният директор на Тотнъм Фабио Паратичи.

Чашата преля след бездушната игра на лондончани срещу Манчестър Юнайтед, която доведе до класическа загуба с 0:3, в която тимът не успя да отправи нито един точен удар по посока вратата на „червените дяволи“ в домакински мач за първи път от 2013-а насам. Попадения на Кристиано Роналдо, Единсон Кавани и Маркъс Рашфорд решиха съдбата на Санто в същата вечер, в която феновете на отбора освиркаха както мениджъра заради смяната на Лукас Моура със Стивън Бергвайн, така и самите футболисти за техните изяви.

Това бе пета загуба на „шпорите“ от началото на кампанията в Премиършип, като отборът допусна за четвърти път през сезона три попадения в един мач. Антонио Конте и Пауло Фонсека са сред кандидатите за вакантния пост в клуба. /БГНЕС