Тотнъм и Милан продължават напред в Лига Европа

Отборът на Тотнъм се класира за плейофите за влизане в груповата фаза на Лига Европа, след като победи северномакедонския КФ Шкендия с 3:1 като гост в мач от третия квалификационен кръг на турнира.

Тотнъм постигна успех в Тетово.

В Скопие успехът за "шпорите" не дойде лесно, като те имаха нужда от два късни гола на Хюн Мин Сон и Хари Кейн, за да надвият съперника си. Преди това Ерик Ламела даде преднина на лондончани още в петата минута, но домакините изравниха десет минути след почивката чрез Валмир Налфу, преди да се стигне до попаденията на Сон и Кейн в заключителните 20 минути. В директен сблъсък за влизане в групите Тотнъм ще посрещне тима на Макаби Хайфа, който победи Ростов с 2:1 като гост.

Напред продължава и италианският гранд Милан, който победи Бодьо/Глимт с 3:2, въпреки че часове преди мача стана ясно, че звездата на "росонерите" е дал положителна проба за коронавирус. На "Сан Сиро" Каспер Юнкер даде преднина на норвежците още в 15-та минута, но домакините стигнаха до пълен обрат с два гола на Хакан Чалханоглу и един на Лоренсо Коломбо. Силите на Бодьо стигнаха за още един гол, дело на Йенс Хауге. В плейофа Милан гостува на португалския Рио Аве, който отстрани турския гранд Бешикташ като гост след изпълнение на дузпи.

Сред най-любопитните сблъсъци в плейофите ще бъде и този между Рейнджърс и Галатасарай, който ще се играе в Глазгоу. /БГНЕС