Тотнъм обяви рекордна печалба след откриването на новия стадион

Президентът на Тотнъм Даниел Леви /д/ ще бъде доволен от финансовите отчети на клуба.

Ден след официалното откриване на новия си стадион, отборът на Тотнъм обяви рекордна печалба от 113 милиона паунда за сезон 2017/18. Финансовите отчети обаче показват, че разходите за новия 62-хиляден "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" са преминали 1 милиард паунда.

Вчера "шпорите" победиха Кристъл Палас с 2:0 пред препълнените трибуни на новото свръхмодерно съоръжение, чието откриване се забави с близо година, заради проблеми около системата за сигурност. Ръководството на клуба планира да домакинства мачове от Националната футболна лига на САЩ, както и други събития, за да си докарва допълнителни приходи от новия стадион, а публикуваните днес отчети показват, че до края на юни миналата година Тотнъм има дълг в размер на 461 милиона паунда, но се предполага, че той се е увеличил поне със 100 милиона досега, като повечето дългове са свързани именно с изграждането на новото съоръжение. Общите приходи на клуба са нараснали от 310 на 381 милиона паунда, а печалбата се е утроила от 36 ма 113 милиона. Това е благодарение на увеличените приходи от билети, докато Тотнъм домакинстваше на "Уембли", както и достигането на осминафиналите на Шампионската лига през миналия сезон.

Данните показват и че Тотнъм дава най-малко за заплати на футболисти от водещите шест клуба във Висшата лига - 148 милиона паунда, което е наполовина на плащаното от Манчестър Юнайтед. /БГНЕС