Тръмп: Байдън заспа на срещата за климата

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп твърди, че неговият наследник на поста Джо Байдън е заспал на срещата на върха за климата COP26, защото му е било скучно.

Във видеоизлъчването на срещата на върха, което се разпространи в социалните мрежи, очите на 78-годишния американски президент, седнал с изправен гръб и скръстени на гърдите ръце, се затварят за няколко секунди, след което ги отваря и ги затваря отново - този път за почти половин минута. Точно в този момент член на американската делегация се приближава до Байдън и шепне нещо в ухото на президента.

Говорейки на конференцията, Байдън се извини на международната общност за решението на своя предшественик Тръмп да изтегли страната от Парижкото споразумение за климата.

„Дори Байдън не издържа да чуе толкова много пъти за фалшивото глобално затопляне... Байдън отиде в Европа, твърдейки, че глобалното затопляне е най-важният приоритет, и веднага заспа пред очите на света, на самата конференция. истински ентусиазъм и вяра по този въпрос!, никога не заспивайте!", каза в специално изявление Тръмп.

Конференцията COP26 в Глазгоу се провежда от 31 октомври до 12 ноември. По време на срещата на върха се планира приемането на редица документи по въпросите за намаляване на емисиите на парникови газове и постигане на въглероден неутралитет. /БГНЕС