Тръмп: Инфраструктурният проект на Байдън е план за унищожаване на Америка

Бюджетните предложения на американския президент Джо Байдън за развитие на инфраструктурата са „план за унищожаване на Америка“, заяви бившия държавен глава Доналд Тръмп.

"Докато всички спите, радикалните демократи прокарват това, което ще остане в историята като комунистически план от 3,5 трилиона долара за унищожаване на Америка. Това законодателство е атака срещу нашия народ, общността и американската мечта", заяви Тръмп.

Според него прилагането на такъв план ще доведе до по -високи данъци и цени за много ежедневни стоки. "Америка, ограбват те посред бял ден, време е да се събудиш!", обобщи Тръмп.

Във вторник Сенатът на Конгреса на САЩ гласува с 69 на 30 гласа за одобряване на плана за развитие на инфраструктурата на страната в размер на 1,3 трилиона долара, съгласуван от Белия дом и двупартийна група от Сената. Проектът предвижда отпускане на 110 милиарда долара за изграждане на мостове и пътища, 11 милиарда долара за програми за сигурност на транспорта. Още 39 млрд. долара се планират да бъдат похарчени за модернизиране на обществения транспорт.

Документът предвижда и данъчни облекчения за производителите, използващи възобновяеми енергийни източници, изпълнението на програми за улесняване на достъпа до висше образование. Предвижда се увеличение на разходите за здравеопазване, образование и опазване на околната среда. Членовете на управляващата Демократическа партия гласуваха за документа, докато републиканците гласуваха против./БГНЕС, ТАСС