Тръмп: Кризата около Украйна може да прерасне Трета световна война

Кризата около Украйна може да прерасне Трета световна война, заяви бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, говорейки на митинг пред поддръжниците си в град Флоренция (Южна Каролина), което беше излъчено по телевизия Newsmax, на която се позоваха чужди медии.

„Това може да доведе до трета световна война, виждам какво се случва“, каза той. Тръмп смята, че Русия "няма да спре" в постигането на целите си поради факта, че сред сегашната администрация на САЩ "никой не може да разговаря" с руското ръководство, в частност с президента Владимир Путин. Според него „САЩ трябва да дадат ясно на Путин да разере, че той има само два избора – незабавно да започне мирни преговори или да се изправи пред светкавични последици, включително премахване на зависимостта на (Запада) от руската енергия“.

Тръмп смята също, че представители на Републиканската партия ще си възвърнат властта на президентските избори през 2024 година: „Тази година ще си върнем Камарата на представителите и Сената, а през 2024 г. ще си върнем красивия Бял дом“. Тръмп не каза директно, че ще се кандидатира лично, но каза, че "е спечели два пъти" и "сега може да се наложи да се кандидатираме отново". /БГНЕС

.