Тръмп потвърди, че ще пропусне дебатите на републиканците за президент

Доналд Тръмп заяви в неделя, че ще пропусне първия президентски дебат на републиканците тази седмица с аргумента, че американците го познават добре и няма нужда от публичен сблъсък с конкурентите му за Белия дом.

В послание на платформата си Truth Social Тръмп изтъкна това, че е бил изключително успешен като президент, и това, което определи като своята популярност сред американския народ.

"Затова няма да участвам в дебати!" - каза той.

Първият дебат в надпреварата за президентската номинация на републиканците през 2024 г. е насрочен за сряда в Милуоки, Уисконсин.

В поста си Тръмп отбеляза последното от вълната социологически проучвания, които го показват далеч, далеч напред в републиканското поле, включително едно от тях на CBS News, публикувано в неделя.

В него се казва, че 62% от анкетираните за проучването биха гласували за него, въпреки че тази година той е бил обвиняван четири пъти, включително по обвинения, че се е опитал да подкопае американската демокрация, като е замислил да обърне изборите през 2020 г. и да остане на власт въпреки загубата си от Джо Байдън.

Най-близкият претендент на Тръмп в проучването на CBS е губернаторът на Флорида Рон ДеСантис с 16%. Останалите участници в полето са с едноцифрени резултати в проучванията.

Тръмп написа, че ДеСантис "се срива като болна птица".

"Обществото знае кой съм аз & какво успешно президентство имах", каза Тръмп, като посочи въпроси, сред които енергетиката, сигурността на границите и армията, както и икономиката./БГНЕС

Вашингтон / САЩ