Тръмп: Путин е умен, нашите лидери са тъпи

Доналд Тръмп излезе от политическо изгнание в събота, за да разкритикува президента Джо Байдън и НАТО за кризата в Украйна и да повтори неверните твърдения за откраднати избори през 2020 г. в реч пред републиканците.

Говорейки на годишната конференция за консервативно политическо действие в Орландо, Флорида, бившият президент прекара 86 минути, повтаряйки много от любимите си реплики под аплодисменти, атакувайки „радикалната левица“ и нейния „лов на вещици“ срещу него.

Докато масивни експлозии озариха небето над украинската столица Киев, Тръмп обвини за инвазията на Русия „слабостта“ на Байдън и похвали интелекта на президента Владимир Путин.

„Както всички разбират, това ужасяващо бедствие никога нямаше да се случи, ако изборите ни не бяха фалшифицирани“, каза той под бурни аплодисменти.

НАТО, каза той, "изглежда съвършено глупаво", налагайки санкции срещу Русия, вместо да реши да "разпръсне (Русия) на парчета - поне психологически".

„Проблемът не е в това дали Путин е умен или не. Разбира се, той е умен“, продължи той. "Но истинският проблем е, че нашите лидери са толкова тъпи."

След година, до голяма степен далеч от очите на обществеността, екзалтираният прием на Тръмп не остави съмнение, че Републиканската партия е в плен на президента с един мандат и два импийчмънта.

Имаше скандирания сред морето от привърженици за „още четири години“ и „Направете Америка отново велика“, докато Тръмп говореше срещу „пробуждащата се тирания“ и „отменената култура“.

Имаше намеци за възможна надпревара през 2024 г. - "направихме го два пъти и ще го направим отново", каза той, невярно интерпретирайки поражението си от Байдън през 2020 г. като победа. Но остави публиката да гадае, дали той лично ще предизвика Байдън на реванш./ БГНЕС