Тръмп съди "Си Ен Ен" за клевета

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп съди „Си Ен Ен“, като обвини телевизията в клевета. Той иска 475 млн. долара обезщетение за нанесени вреди.

Тръмп обвинява телевизията, че води кампания за "клевета и уронване на престижа" срещу него, защото "се страхува", че той ще се кандидатира отново за президент през 2024 г. Иска е подаден в Окръжния съд на САЩ във Флорида.

"Си Ен Ен се е опитала да използва огромното си влияние, за да оклевети ищеца в съзнанието на своите зрители и читатели с цел да го победи в политически план", заявиха адвокатите на Тръмп в жалбата от 29 страници, предаде АФП.

"Като част от съгласуваните си усилия да наклони политическия баланс наляво, Си Ен Ен се опита да опетни ищеца с поредица от все по-скандални, неверни и клеветнически етикети на "расист", "руски лакей", "бунтовник" и накрая "Хитлер", се казва в жалбата.

БГНЕС припомня, че по време на президентството си Тръмп имаше остри отношения със „Си Ен Ен“ и други големи медии като "Ню Йорк Таймс". Той ги заклеймяваше като "фалшиви новини" и неведнъж се обявяваше срещу тях в социалните медии. /БГНЕС

Флорида / САЩ