Тръмп с обвинения към Конгреса за нов "лов на вещици"

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп определи като "лов на вещици" призоваването на бившия му съветник Питър Наваро в Конгреса, когото американските законодатели възнамеряват да разпитат като част от разследване на грешките на републиканската администрация в борбата с пандемията от коронавирус.

Както написаха в навечерието редица влиятелни американски издания, комисия на Камарата на представителите на САЩ изпрати на Наваро съдебна призовка, задължавайки го лично да отговори на въпроси на законодателите до 15 декември. Бившият съветник на Тръмп също трябва да представи в Конгреса до 8 декември документи, свързани с този въпрос.

„Комунистите-демократи участват в поредния лов на вещици, този път срещу безпрецедентния и невероятен отговор на моята администрация срещу коронавируса – въпреки факта, че повече американци са починали от COVID тази година, отколкото през цялата 2020 г. Защо не разследват Гърбушката Хилари (Хилари Клинтън, бел.ред.), когато толкова много е доказано за нея и лъжите на предизборния й щаб... целящи да ме очернят и да следят щаба ми?“, попита Тръмп, чието изявление бе разпространено от пресслужбата му.

Бившият президент на САЩ каза, че лично е заявил на Наваро за необходимостта да „защити привилегиите на изпълнителната власт“ и да не позволи на „тези недоволни демократи да дискредитират големите постижения“ на неговата администрация.

„Ловът на вещици трябва да спре“, каза категорично бившият лидер на САЩ. / БГНЕС