Тръмп създаде сайт за последователите си

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп стартира уебсайт, предназначен да комуникира с неговите поддръжници, съобщава „Фокс нюз“.

Сайтът е предназначен да "запази голямото наследство на администрацията на Тръмп и да популяризира първата програма на Америка". Републиканският офис „ще се стреми да информира, образова и вдъхновява американците във всички сфери на живота“.

Интернет ресурсът позволява на потребителите да "споделят своите мисли" с 45-ия президент на САЩ и съпругата му Мелания. Поддръжниците на бившия президент, попълвайки формуляр с техните данни за контакт, ще могат да оставят заявление, за да поканят двойката Тръмп на всяко събитие или да ги поздравят по някакъв специален повод.

На 21 март говорителят на Тръмп, Джейсън Милър заяви пред „Фокс нюз“, че бившият президент ще се върне в социалните медии след два или три месеца и ще публикува на собствената си платформа. На 22 март бившият стопанин на Белия дом потвърди това намерение.

Акаунтът на Тръмп в Туитър беше блокиран през последните седмици от президентството му. Освен това му е отказана възможността да публикува във Фейсбук и Инстаграм. Това се случи малко след като на 6 януари поддръжници на Тръмп, който тогава беше президент на САЩ, атакуваха Капитолия. Те се опитаха да попречат на Конгреса да одобри резултатите от президентски вот от 3 ноември миналата година, който бе спечелен от Джо Байдън. Във връзка с инцидента демократите инициираха процедурата за импийчмънт на Тръмп. Сенатът на САЩ го оправда. /ТАСС