Тръмп ще съди Си Ен Ен за клевети

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че възнамерява да съди Си Ен Ен за системно разпространяване на "клеветнически" материали за него.

Адвокатите на Тръмп изпратиха писмо до телевизията с искане да коригира, оттегли или да се извини за подобни публикации и истории.

„Уведомих Си Ен Ен за намерението си да заведа дело заради системно клеветническите им изявления по мой адрес. Възнамерявам също така да предприема съдебни действия срещу други медии, които са ме оклеветили и са подвели обществеността по отношение на убедителни доказателства за измама на изборите през 2020 г.“, написа Тръмп в социалните мрежи.

В писмо от 21 юли адвокатите дават на Си Ен Ен десет дни, за да изпълни исканията на клиентите им, като заплашват, че в противен случай ще потърсят съдебна защита.

Тръмп по-специално е недоволен от многобройните материали, в които се поставя под въпрос легитимността на победата му през 2016 г. и се обвинява в „лъжа“ заради отказа му да признае поражението си на изборите през 2020 г. и твърденията за фалшифициране на изборните резултати.

Това е позиция, която Тръмп поддържа и до днес, като намеква за възможността да се кандидатира за президент през 2024 г. /БГНЕС