Тръмп сломи Уилямс за втора титла на Мастърса

Джъд Тръмп спечели втора титла от престижния турнир от „Тройната корона“ – Мастърс, след като във финала на надпреварата се наложи над Марк Уилямс с 10-8 фрейма. В зрелищен сблъсък двамата предложиха на зрителите в „Алекзандра Палас“ много качествен снукър, като в крайна сметка „Асото“ ликува, стартирайки годината с трофей.

За "Асото" това е втора титла от престижната надпревара от "Тройната корона".

Срещата започна отлично за трикратния световен шампион, който поведе след брейк от 138 точки. Тръмп влезе в серия от четири поредни, гарнирани с брейкове от 61, 106 и 73 пункта. Уелският му опонент отвърна на предизвикателството, намалявайки на 3-4 след брейкове от 100 и 60, преди англичанинът да спре поредицата със серия от 89.

Двамата си размениха по един халф-сенчъри брейк, преди Уилямс да изравни след 80 и 52. Той стигна до пълен обрат, но Тръмп направи резултата 7-7 – и двете партии бяха изключително оспорвани и фрагментарни. 107 на Уилямс го доближиха на два фрейма от титлата, но това бе и всичко от уелсеца. „Асото“ взе следващите три партии, а с това и трофея, след като открадна 17-та партия след брейк от 59, а след това приключи нещата след страхотни 126.

За Тръмп това е втора титла от турнира, с което той изравни Уилямс – „Асото“ триумфира за първи път през 2019, докато „Драконът“ пропусна възможността да спечели отново надпреварата след 2003-а, когато победи легендата Стивън Хендри. За Тръмп и Уилямс предстои участие на Световната Гран При в Челтнъм, който стартира в понеделник – англичанинът играе с Хосеин Вафаеи в първи кръг, а уелсецът открива срещу Джейми Джоунс. /БГНЕС