Трайчо Трайков към Манолова и Митева: Не манипулирайте хората със заплатите

Кметът на Община "Средец" в столицата и бивш министър на енергетиката Трайчо Трайков остро реагира на предложенията на Мая Манолова за намаляване на депутатските заплати, както и срещу изнесената информация от председателя на Народното събрание Ива Митева за заплатите на служителите в администрацията на парламента.

"Сега чух председателката на НС да казва, че началната заплата в администрацията на човек без ден стаж е 1600 лв. Не знам за коя администрация става дума, при нас в района има експерти с по 800 лв, а по министерствата 1600 лв взимат дългогодишни служители. Моята е 2400 лв.", написа Трайков и поясни: Или в НС са аристократи, или госпожата е попреувеличила в опит да обори също така нелепото предложение на Мая Манолова депутатите да взимат по 1500 лв.

Според него "заплатите навсякъде ще си дойдат по местата, когато бизнеси с висока добавена стойност работят спокойно и се конкурират за квалифициран персонал, без някоя бандюга да се опитва да им стане мажоритарен съдружник". /БГНЕС