Тръмп: Ако Байдън спечели, САЩ ще останат без ток

„Джо Байдън обеща да унищожи цялата американска петролна индустрия”, заяви президентът на САЩ пред привърженици в Уисконсин.

Американците няма да имат отопление през зимата и няма да имат електричество, ако кандидатът за президент на Демократическата партия Джоузеф Байдън спечели президентските избори на 3 ноември. Това беше категоричното мнение на американският президент Доналд Тръмп, изразено пред привържениците му в Уисконсин. Изявлението му се излъчи от местни телевизионни оператори.

"Байдън обеща да унищожи цялата американска петролна индустрия, няма да има фракинг (производство на шистов газ), няма да има енергийни източници. Няма да има отопление през зимата, климатиците няма да работят през лятото, няма да има електричество. Такива късметлии сте, че аз съм вашият президент!", заяви американският лидер.

Тръмп многократно е заявявал, че ако Байдън спечели изборите, ще въведе редица ограничения върху производството на въглеводороди. Той редовно обръща внимание на критиките на демократите по отношение на фракинга. Байдън отбеляза, че е готов да забрани използването на този метод върху земи, които принадлежат на федералните власти на САЩ.

На предстоящите общи избори в САЩ на 3 ноември ще бъдат избрани президент и вицепрезидент, 35 сенатори, всички 435 членове на Камарата на представителите, 13 губернатори на щати и територии и местни власти./БГНЕС, ТАСС