Тръмп не иска вече да държи пресконференции за COVID-19

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че вече не си струва да се обръща към журналистите относно пандемията от новия коронавирус.

Той написа това в Туитър снощи, след като предизвика спорове в световен мащаб с изявлението, че COVID-19 трябва да се третира с дезинфектанти.

„За какво са нужни пресконференциите на Белия дом, когато медиите са ориентирани да задават враждебни въпроси и след това отказват да кажат истината или точните факти. Те имат много пресконференции, а американският народ няма нищо друго освен фалшиви новини. Ето защо не си струва да го правя“, написа Тръмп в Туитър.

БГНЕС припомня, че в четвъртък Тръмп каза, че инжектирането на дезинфектант като изопропилов алкохол в тялото може да убие новия коронавирус и също предложи да се облъчи тялото на пациента с UV лъчи. На самата пресконференция лекарите оспориха съвета на Тръмп.

Директорът на американския Институт за обществено здраве в щата Илинойс Нгоки Езике заяви, че през последните два дни има значително увеличение на отравянията с дезинфекция.

Д-р Езике каза, че са приети пациенти, които са използвали миещи препарати за почистване на синусите си, а един човек е правил гаргара с микс от белина и вода за уста, за да унищожи новия коронавирус.

„Инжектирането и смъркането на почистващи препарати е опасно. Не го препоръчваме, може да е смъртоносно“, каза д-р Езике. /БГНЕС