Тръмп подписа бюджета за 2021 година

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа бюджета за 2021 г., който включва пакета от 900 милиарда долара за икономическа помощ в отговор на пандемията от коронавирус, съобщиха от Белият дом.

По-рано за това съобщиха Си Ен Ен и други световни медии.

Отбелязва се, че президентът е подписал законопроекта в оригиналния му вид, предвиждащ плащане в размер на 600 долара на човек, вместо поисканите по-рано от Тръмп 2 000 долара. Пакетът за икономическа помощ е част от бюджет от 1,4 трилиона долара, който ще позволи на правителството да работи до септември 2021 година. Със съгласието си да подпише документа, се смята, че Тръмп е осигурил споразумение, че преговорите за допълнителна икономическа помощ ще продължат.

По-рано президентът направи видеопослание, в което нарече пакетът за икономическа помощ "срам" и критикува бюджета за 2021 г., който преди това беше приет от двете камари на Конгреса. Законопроектът, който беше договарян месеци между демократите, републиканците и администрацията на Тръмп, предвижда да плати на американците по 600 долара икономическа помощ. Тръмп разкритикува тази сума и поиска плащане от 2000 долара на човек./БГНЕС