„Тръмп Тауър“ е най-малко желаната луксозна сграда в Ню Йорк

36-годишната „Тръмп Тауър“ не издържа проверката на времето и е обявена за една от "най-малко желаните" луксозни сгради в Манхатън, чийто жители биха предпочели да продават апартаментите си на загуба вместо да продължат да ги обитават.

Има ли това нещо общо с името? Очевидно има много общо, според информация на „Блумбърг“.

Сградата, определена от „People Magazine“ като "несъизмеримо пищна" и гореща точка за забогателите от петрол араби и паралии европейци, като Ротшилд, се бори да задържи собствениците на имоти през последните години, въпреки че се намира в гъсто населен район на Манхатън в Ню Йорк.

„Блумбърг“ съобщава, че степента на заетост на кулата е спаднала от 99% на 83% само за седем години, което е два пъти по-високо от средния спад за Манхатън.

През годините „Тръмп Тауър“ е била предпочитано място от звезди от ранга на Джони Карсън, Стивън Спилбърг, Лиза Мари Пресли и дори Майкъл Джексън, но днес имотът се възприема преди всичко като мястото, където екипът на Тръмп се е срещнал с руската адвокатка Наталия Веселницкая по време на президентската кампания през 2016 г.

"Никой не иска в тази сграда", казва Майкъл Склар, бивш собственик на апартамент. „Името на сградата се превърна в проблем.“

Няколко апартамента са продадени с повече от 20% загуба. Освен това през последните години на практика сградата не е ремонтирана.

Въпреки това, екипът на кампанията за 2020 г. наскоро е попълнил част от свободното пространство, като е похарчил близо 900 000 долара за наеми на помещения в „Тръмп Тауър“ през последните две години, според документи на Федералната избирателна комисия. /БГНЕС