Треньорът на Лудогорец: Целта срещу Левски е да вкараме един гол повече

"Целта срещу Левски е да вкараме един гол повече от тях. Най-важното е колко енергия ще изразходим в този мач и дали ще бъдем на високо ниво в защита и атака. Трябва да тичаме много и да владеем топката. Със сигурност ключова роля за победата ще изиграят и индивидуалните качества на някои наши футболисти“, коментира треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа на пресконференция преди дербито срещу Левски в неделя.

„Очаквам много труден мач. Познаваме отбора на Левски. Те притежават талантливи и качествени футболисти. Треньорът им Станимир Стоилов има богат опит, а Левски е много голям отбор. Аз обаче мисля за нашето представяне. Идеята ни е да наложим нашия стил на игра. Разучили сме силните им страни, а и знаем от какво те могат да се възползват“, пръдлижи словенския специалист.

Той говори и за срещите си със Станимир Стоилов. „С него се видяхме в Турция и разменихме няколко думи. Той е голям треньор, изпитвам уважение към него. Знам, че той ще опита да адаптира отбора си към нашата игра“, каза Шимунджа.

Специалистът се върна и шест години назад, когато като треньор на Марибор се изправи срещу Астана на Станимир Стоилов и отпадна от Европа.

„Разбира се, че помня тези мачове. Трябва да кажем, че тогава Астана бе един много добър отбор. Единият мач бе на техен терен, който е изкуствен. Това обаче е история. Нека не бъркаме нещата – настояще и минало“, заяви треньорът на Лудогорец.

Той призна, че няма да използва двете нови попълнения Тиаго и Дени Групер, тъй като все още не са готови физически, а и има документални проблеми.

През седмицата Матиас Тисера е бил с температура, но треньорът заяви, че се надява да бъде на 100% готов за мача. /БГНЕС