Трескава подготовка за Цветница и Великден на столичния Арт база

Великденски топки, сувенири, кутийки и интересни закачливи идеи за Цветница събира седмичния Арт базар в столицата, предаде репортер на БГНЕС.

„Гледайки много често материалите черпя вдъхновение за творенията си. Има хора, които предпочитат сами да изработват отделните части, аз пък обичам да събирам елементите и да ги комбинирам“. Това заяви за БГНЕС Катя Лимончева, участничка в седмичния Арт базар.

„Най-голямата забава беше с това яйце, повечето хора правят филц, аз не правя филц, обаче самите яйца, които са шарени отдолу си помислих с какво мога да бъдат направени, така че едновременно да остане основната им шареност и същевременно да има нещо върху тях. Започвам да си мисля как мога да ги довършва с друг тип материали отгоре, най-често така ми идват идеите. Например ето тук има прозрачно яйце, което е пластмасово, пълно е с кокосова трева и цветенца. Има хора, които предпочитат сами да изработват отделните части, аз пък обичам да събирам елементите и да ги комбинирам“, каза още участничката в базара, като уточни, че за някои творения е необходимо да отдели два часа. „С някои от тези неща се получават и коледните декорации, тоест човек събира опит два пъти годишно, така че за относително кратко време правя своите изделия“.

На щанда на Катя Лимончева могат да се намерят и украсени тематично великденски кутийки за принадлежности. „Тези, които са облечени отнемат повече време за направа, но самата декорация, стига човек да си я е измислил предварително, не отнема много време. За мен проблем е понякога съчетанието на цветята. Изваждам всички материали и започвам да мисля – за това може да отидат близо 3 часа“, сподели още участничката.

„На творците обикновено всички ни идва отвътре и е голямо щастие за нас, когато трудът ни се оценява“, заяви за БГНЕС и Мария Димова. Участничката в базара представя най-различни идеи за подарък както за Цветница, така и за Великден. „Написала съм върху подаръчна плоча пожелание с името на всяко едно цвете, всички тези послания са моя измислица, хората много се забавляват с всяко пожелание за всеки празник, всяко име и общо взето е добро попадение. За всички празници може да се измисли нещо, вдъхновяваме се и от хората, и от времето“, каза още Мария Димова.

На щанда на Мария могат да се видят и различни яйчица тематично декорирани за Великден. „Това не е много трудоемко, но е приятно, защото е с жив скандинавски мъх, има тематично яйчица за Великден с ръчно отлята кашпа от гипс и вълна от овчица, като може да се комбинира както за Великден, така и за Гергьовден“, сподели още участничката в столичния базар.

Тя пожела на всички читатели на БГНЕС да бъдат живи и здрави, да имат повече усмивки, радостни мигове и да идва по-често на столичните базари, за да видят различните идеи на творците. /БГНЕС