Три четвърти от музикантите страдат от психично заболяване

Изследване показва, че 73% от музикантите страдат от някаква форма на психично заболяване, докато само 19% се радват на условията, които им предоставя тази кариера.

Това изследване е проведено от „Red Junicorn“, дистрибуторска компания, изследвала близо 1 500 музиканти от 21 март до 2 април.

Тя съобщава, че около три четвърти от анкетираните чувстват стрес, тревожност и/или страдат от депресия, докато вършат работата си. Цифрите са още по-лоши, когато става дума за по-младото население на възраст между 18 и 25 години, като те изпитват смущения, които ги следват през целия им живот, при 80% от респондентите.

"Нашето изследване казва, че нещо трябва да се промени", казва Йохан Суонберг, главен изпълнителен директор на компанията.

Проучването показва, че има голям процент музиканти, които получават пристъпи на паника, докато 57% са много загрижени за психичното си здраве (41% казват, че постоянно се тревожат за това през деня). Само 39% от анкетираните музиканти казват, че са се опитали да потърсят професионална помощ, докато 51% се опитват да решат този проблем по свой начин, като прилагат своя тактика. /БГНЕС

Тагове: