Три финала за българските боксьорки на Купа Странджа

Севда Асенова, Станимира Петрова и Светлана Каменова ще се боксират за златните медали на Международния турнир за Купа „Странджа" в неделя, след като постигнаха победи в полуфиналните си битки днес.

Асенова, трета в света и европейска шампионка от миналата година, не остави шанс на представителката на Алжир Фатиха Мансури. Родната националка откри подобаващо днешния ден, печелейки с 5:0 гласа в категория до 48 килограма. Асенова показа превъзходство в рамките на цялата среща и напълно заслужено продължава към финала. В неделя тя ще се изправи срещу Сайдахон Рахмонова (Узбекистан) за златния медал.

Станимира Петрова направи още една стъпка по пътя към титлата от МТ Купа „Странджа". Световната и трикратна златна европейска медалистка се класира за финал в категория до 54 килограма в зала „София". Българката взе втори пореден „скалп" на боксьорка от Аржентина, след като днес преодоля съпротивата на София Роблес.

Станимира проведе срещата със самочувствие и увереност, като убеди и в трите рунда, че е по-добрата на ринга и взе победата с 5:0 гласа. Трикратната носителка на Купа „Странджа" ще срещне утре Сандра Драбик (Полша).

Светлана Каменова, носителката на трофея "Странджа" за миналата година, се поздрави с успех над Сандра Крук (Полша) в категория до 57 килограма. Каменова показа класа и с много прецизни действия на ринга не остави никакъв шанс на полякинята за категоричната победа с 5:0 гласа. В неделя тя ще се изправи срещу Зичун Ксю (Китай) в битката за титлата.

Довечера турнирът продължава с шест българи на полуфинал при мъжете. Сесията започва от 17:00 часа. /БГНЕС