Трифонов: ИТН ще подкрепи правителство от експерти

ИТН е в 49-ия парламент, за да работи, не за да се пазари. ИТН ще направи всичко възможно парламентът да работи, а за да работи, трябва да има правителство. А за да свърши работа, правителството трябва да е от експерти”. Това заяви в профила си във фейсбук лидерът на ИТН Слави Трифонов.


Ситуацията в държавата е отвратителна. Защо не си обичаме държавата и не се обичаме между нас. Вижте какво става, зам.-главният прокурор се страхува да не го убие главният прокурор, каза Трифонов. Все едно не става дума за нашата родина, а за наркокартели в Мексико. Парламентът е пълен с хора, които не трябва да са там и аз като вас и всички ние като гледаме какво става, просто е отвратително, лъжи, измами, говорят неща, които нямат нищо общо с реалността, добави Трифонов. И най-вече не са в състояние да поемат никаква отговорност, защото не могат да се разберат да направят правителство, а държавата как да работи без правителство? Тя е на автопилот в самолет без гориво, подчерта Трифонов. Ето какво става, на 10 юни сегашният бюджет престава да действа, разбирате ли, няма бюджет и ако няма бюджет, няма да има пари за учители, за лекари, за полицаи, за пенсии, за държавата като държава, тя ще спре да функционира, ние да не сме някаква сбирщина. Как така чужденците ни обичат, пък ние се мразим дотолкова, че не можем да направим качествена съдебна система, не можем да си направим отговорен парламент и не можем да си направим правителство, заяви Трифонов.

Ние няма да се пазарим, не сме в парламента, за да гоним тяснопартийни интереси, не сме там, за да се вълнуваме от депутатските заплати и кюфтета, каза Трифонов. ИТН ще направи всичко възможно, за да работи парламентът, категоричен е лидерът на ИТН. Ще подкрепим правителство от експерти, защото ако сега няма редовно правителство, след 3 месеца проблемите ще бъдат в пъти по-големи, а политиците, които сега отказват да решат тези проблеми, след 3 месеца пак щем застанат в предизборна кампания и ще искат да ги избираме. Знам, че един такъв кабинет може да не получи подкрепа, но и аз , и моите колеги ще бъдем спокойни, защото ще сме направили това, което е правилно, защото така трябва, защото така работи държавата и ние затова сме влезли в този парламент, за да носим отговорност и да работим за вас, каза още Трифонов. /БГНЕС