Трифонов: Моите коалиционни партньори водеха държавата към крах, не трябва никога да им се дава власт

Отговорността е огромна, когато работиш, трябва да си почтен, отговорен и да си лоялен към своята аудитория, да правиш какво значи политика, да носиш отговорност за действията си и да вземаш решения вместо други хора. Това заяви лидерът на ИТН Слави Трифонов пред BG Voice.

Това, че има толкова лъжи е доста разочароващо. Да влизаш в договорки при създаване на коалиции и взаимоотношения, лъжат много, непрекъснато безкрайно, гледат те в очите и лъжат това е необичайно за мен. Срещу мен има много лични атаки, да. Има неща които знам, те не могат да се докажат, но аз знам, че някои неща са се случили, че някои неща са направени, знам, защото съм участник. Ако някой твърди друго, това означава дума срещу дума. Затова доверието е адски важно във взаимоотношенията, особено в политиката и публичните хора и когато те лъжат безотговорно и безсрамно, какво ти остава да направиш. Аз казвам това, което знам, защото съм бил участник и продължавам да съм участник в някаква степен в цялата тази история, каза Трифонов. Има неща, които тепърва ще станат ясни защо са станали така. С времето всички неща ще станат ясни, категоричен е Трифонов. За някои неща, които ни се случват не можем да разберем веднага отговор дали е правилно или не, трябва време. Мисля, че се появиха личности, които бяха новите носители на това доверие, защото има голяма група хора, които са готови да дадат доверието си на всеки, който ги впечатли по един или друг начин, уточни Слави Трифонов.

Естествените ми коалиционни партньори се отказаха от ИТН, а с ГЕРБ и ДПС беше невъзможно и казах, че няма да направя коалиция с тях, затова пробвах правителство на малцинството, но всички отказаха да го подкрепят. Когато ние участвахме, казах добре ще направя всичко възможно, направихме коалиция, но това, което видях в моите партньори беше смразяващо и изумително, трябваше да преодолея усещането си за това, че тези хора водят държавата към трагедия. Казах си - по-добре тези да се махнат и да не управляват държавата и хората да не гласуват след това за мене, отколкото да остана и да съм в коалиция, която води държавата към крах.

Тези хора не бива никога да имат власт, това е моето мнение, аз ги познавам, общувал съм с тях на друго ниво и тези хора, под никаква формула не бива да се докосват до власт, категоричен е Трифонов.

Попитан дали ще се кандидатира за президент, Слави Трифонов заяви категорично: Аз няма да се кандидатирам за президент. /БГНЕС