Трифонов: Промяна е възможна, ако бъдат отстранени политици като Дончева

Промяната в България е възможна, ако бъдат отстранени политици, като Татяна Дончева. Това написа във Фейсбук Слави Трифонов, лидер на „Има такъв народ“.

„Снощи Татяна Дончева в първия си коментарслед разкритията на Радостин Василев заяви, че е ходила при още десетина депутати на “Има такъв народ”. И де факто призна, че е правила опит да разцепи парламентарната група на “Има такъв народ”. Ако това не е грандиозен скандал в една парламентарна демокрация, в която всички се кълнем - здраве му кажи. Всъщност, едва ли има депутат в българския парламент, който би напуснал групата си и би изневерил на своите избиратели, само заради милите очи на Татяна Дончева или заради симпатичния й тревненски диалект“, коментира Трифонов.

Той добави, че за политическите противници на “Има такъв народ”, особено в предизборна ситуация, действията на заместник-председателя на Народното събрание не са скандални.

„Според тях няма нищо мерзко и престъпно в действията на Татяна Дончева. Татяна Дончева е пич, щото “виж как хубаво плюе по чалгаря Слави Трифонов”. Тя е в бели дрехи, а в черни сме пак ние, удобните обичайни виновници напоследък - аз, Тошко Йорданов, Радостин Василев и всички от “Има такъв народ”. Голямата част от така наречените “медии” също не намират никакъв проблем в действията на Дончева. Това е повече от разбираемо, защото тези така наречени “медии” са слуги на същите тия наши политически противници“, заяви Трифонов.

Той посочи, че от близо два месеца ИТН са основният им враг.

„Сега е модерно, каквото и да се случи, виновниците да сме аз и “Има такъв народ”. А на парламентарната демокрация, на истината, на морала - майната му. Че някой отправя цинични и нечистоплътни квалификации към настоящия си коалиционен партньор и към лидер на партия, с когото също е преговарял за коалиция - майната му“, подчерта Трифонов.

„Убеден съм, че ако Радостин Василев беше отишъл при Татяна Дончева, за да отцепва депутати от “Изправи се БГ! Ние идваме!” и да сипе помия по кого ли не, тогава виновникът щеше да е Радостин Василев, респективно аз. Дори не мога да си представя каква омраза и жлъч щеше да се сипе!“, категоричен е лидерът на партията.

Според него за така наречените “медии” обективната истина няма значение, значение имат поръчковите лъжи и внушения.

„Те едва ли ще попитат какво прави Татяна Дончева близо два часа в офис на депутат от “Има такъв народ”, след като по-рано самата тя твърдеше, че такива офиси не е посещавала? Едва ли ще попитат Татяна Дончева как хем твърди, че депутатите на “Има такъв народ” са депутати на Маджо, на Доган, на Карадайъ, и хем ходи да се пробва да отцепва депутатите на Маджо, на Доган, на Карадайъ? Разбрах, че поне са я попитали за онова “500к”, написано на листче срещу определени имена, но пък тя не си спомняла дали е писала…“, заяви Трифонов.

Всъщност, историята с Дончева за пореден път показва колко мръсна работа е политиката у нас. И за пореден път доказва, че тези, които от сутрин до вечер говорят в телевизионните студиа за задкулисие, умело плуват в него.

„А вие, уважаеми сънародници, разбирате ли какво се случва? И какво ви се казва - “Няма значение за кого ще гласувате, ние после ще отцепим депутатите от партията, за която сте гласували, и тези депутати ще играят по нашата свирка и ще гласуват, каквото им наредим”. Нима това не се случи във всички предишни парламенти? Нима не помним колко депутати напуснаха партиите си и станаха “независими”? Нима забравихме “златните пръсти”? Е, с “Има такъв народ” не им се получи. Защото “Има такъв народ” не играе по ничия свирка“, подчерта телевизионният водещ и политически лидер.

„Убеден съм, че промяната в България е възможна, ако хора като Татяна Дончева, които искат да подменят вашия законен, демократичен вот на всяка цена в името на нечий чужд интерес, бъдат отстранени от политическия живот. Убеден съм, че промяната е възможна, ако има повече знаещи и смели хора като Радостин Василев, който не се сниши, не си замълча и който заложи успешната си кариера на адвокат, за да каже истината. Истина, която е готов да каже и пред детектор на лъжата. Ако Дончева се яви с него и й стиска“, добави още Трифонов. /БГНЕС