Трима норвежки туристи и латвийка са настанени в ковид отделението в Поморие

Три норвежки туристи и една латвийка са настанени в ковид отделението в МБАЛ Поморие. Това съобщи за БГНЕС управителят на лечебното заведение д-р Кирил Хинов.

„Отделението отвори преди 10 дни, след като се забеляза лек ръст на заболелите от COVID в Бургаска област. Разкрити са 10 легла, 7 от тях вече за заети. Лекувахме три норвежки туристки, които вече са изписани и една латвийка. Момичета бяха на по 21 години. Другите настанени са от селата в Поморие и Несебър”, заяви д-р Хинов. По думите му засега се справят със ситуацията.

Кметът на Поморие заяви, че в момента градът е пълен на 100% и няма нужда от паника. „Докато казваха, че няма проблем сега същите хора създават паника. Не знам чии интереси обслужват те! Нашите български интереси или чужди. Всичко е нормално, Поморие функционира на 100% е пълно”, заяви Иван Алексиев.

Днес ще заседава областният щаб в Бургас, след като областта премина от „зелена” в „жълта зона” по бой заразени с CODID- 19. В края на миналата седмица отново започна работа и ковид отделението в болницата в Айтос, което беше закрито след края на третата вълна. /БГНЕС