Трима обвиняеми за побоя над Слави Ангелов

Три лица са привлечени като обвиняеми за побоя над журналиста Слави Ангелов. Това заяви на извънреден брифинг в Съдебната палата главният прокурор Иван Гешев, предаде репортер на БГНЕС.

"В качеството на обвиняеми са привлечени 3 лица за престъпно сдружение, за причиняване на телесни повреди на вашия колега, журналиста Слави Ангелов, и за държане на високорискови наркотични вещества – по 3 отделни престъпления към всяко от тези лица", каза Гешев.

Още на десетия ден след нападението е имало заподозряни за нето. „Беше необходимо технологично време за събиране на доказателства. Целта ни е да стигнем до осъдителни присъди”, разкри главният прокурор.

„За мен този случай е атака срещу българската държава. Продължава да се работи в посока поръчителите и посредниците. Основната водеща версия е, че това е свързано с работата на колегата ви и е резултат от действията на лица, които искат да дестабилизират държавата, обект са на наказателно преследване и се намират извън границите на страната, където в момента се укриват по други досъдебни производства", категоричен е Гешев.

Журналистът Слави Ангелов беше нападнат и пребит с метални предмети пред дома му на 17 март. Тримата нападатели бяха задържани при вчерашната специализирана акция в района на улица „Черковна“. Очаква се през почивните дни в Специализирания наказателен съд да бъде внесено искане за мярка за неотклонение „задържане под стража”. /БГНЕС